Home Dešavanja „Gozba” u rumskom Kulturnom centru

„Gozba” u rumskom Kulturnom centru

0
0
193

Predstava „Gozba” pisca Filipa Vujoševića, u režiji Veljka Mićunovića, biće odigrana 26. decembra u 20.00 sati u rumskom Kulturnom centru.

Reč je o tekstu napisanom pre 15 godina, koji je pretrpeo izmenu samo u podnaslovu, te sada umesto „O propasti radničke srpske porodice” glasi „O propasti srpske savremene porodice” – što najslikovite svedoči o tome koliko su se stvari u poslednjih 16 godina malo promenile.

Reditelj Veljko Mićunović ističe da ova predstava otvara svet paradoksa:

Bavimo se onim što je postalo stereotip, potpuno je normalno dobiti otkaz, potpuno je normalno da su vam deca paraziti, da su izopačena merila vrednosti, da nam je izmaklo sve što čini prave moćne postulate porodice. Igrajući se tim stereotipima u realističnim situacijama, prepoznajemo sebe, a čini mi se da smo, u isti mah, vrlo angažovani, ništa manje nego da se radi o socijalnoj drami. Uspeli smo da dođemo do otklona i da se tim situacijama smejemo, a da se zapravo u svim tim situacijama identifikujemo.

Onda taj smeh nije samo na površini nego je i gorak, a to je, čini mi se, otrežnjujuće.

Glumačku ekipu čine Nebojša Dugalić, Nataša Ninković, Slaven Došlo, Isidora Simijonović, Olga Odanović i Tamara Krcunović.

Cena ulaznice – 700 dinara, a dostupne su na blagajni Kulturnog centra u Rumi.

Load More Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *