Home Dešavanja Posveta Vorkapiću: četvrti festival jednominutnog filma u Rumi

Posveta Vorkapiću: četvrti festival jednominutnog filma u Rumi

0
0
364

Pridružite nam se na jedinstvenom međunarodnom festivalu posvećenom jednominutnom filmu – Mister Vorky 2017. Od 2. do 4. juna, rumska publika da pogleda 105 jednominutnih filmskih ostvarenja autora koji su privukli dosta pažnje i na nekim od najvažnijih svetskih filmskih festivala.

„Biće prikazano 105 filmova iz celog sveta, najviše iz SAD-a i Španije, ali ima i filmova iz zemalja kao što je Iran što nismo očekivali u tom broju, čak sedam. Što se tiče okruženja videćemo filmove iz Hrvatske, Slovenije i Makedonije, a biće prikazano i sedam filmova iz Srbije koji su dosta kvalitetniji u odnosu na filmove sa prethodnih festivala“, izjavio je Dragan Cakić, Vorky Team Ruma.

Otvaranje četvrtog Međunarodnog festivala jednominutnog filma “Mister Vorky 2017“ zakazano je za petak, 2. jun, sa početkom u 20 časova.

Programski fokus

Reditelj Marko Kostić navodi da će Festival jednominutnog filma Mister Vorky i ove godine predstavljati mešavinu animiranih, dokumentarnih, igranih i eksperimentalnih jednominutnih ostvarenja. Takođe, navodi da će se tema ovogodišnjeg pratećeg programa, a to je novac, prožimati i kroz filmove u takmičarskoj selekciji.

Veliku pažnju sam posvetio filmovima sa literarnim autorskim pretenzijama, odnosno filmovima koji eksperimentišu sa poezijom, a ne samo sa likovnim shvatanjem filmskog jezika.

Selektor takođe navodi da je selekcija domaćeg, srpskog jednominutnog filma jača nego ranijih godina, a posebno preporučuje film Tri sestre autora Jelene Spaić i Zorana Đurkovića.

4. Međunarodni festival jednominutnog filma Mister Vorky 2017 održava se uz podršku Opštine Ruma i Ministarstva kulture Srbije.

Load More Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *